Solen skiner

och det är inte läge att sitta här och skriva eller läsa (för er del). Ut i solen med er!

Bakdille

"Välkommen hem till familjen tjockis" sa Pierre innan, och det stämmer verkligen. Vet inte riktigt varför, men vi har fått ett så himla starkt bakdille på sistone. När man är sambo finns det ju alltid tillfällen att mysa på och idag firar vi ju dessutom att Pierre har fått sitt latinstipendium! Äta är ju verkligen livets njutning nummer två (vi vet väl alla vad njutning nummer ett är?) och ja varför inte. Tränar man så får man väl äta också? Det är i alla fall vad jag intalar mig själv. Tillhör ju tyvärr de som knappt kan titta på en kaka utan att gå upp massa kilon. Blä.

Vår bakvecka har sett ut så här: söndag äppelpaj, måndag kladdkaka och torsdag tigrerade muffins.


Veckans bok

Har precis läst ut Jenna Jamesons biografi "Att älska som en porrstjärna". Ganska skönt att läsa en sån bok efter en hel termins tråkläsning. Den innehöll precis som väntat massa sex och droger, och var i det stora hela mycket underhållande. Tror nog inte att jag kommer att läsa om den, men den är kul att ha läst den någongång. Tyvärr måste jag dock klaga på översättningen. Fy så dålig! Borde ha läst den på engelska. Sminkör istället för sminkös och massa andra påhittade svenska ord.


Tröttnissa

Idag har jag känt mig alldeles slut, vet inte riktigt vad det beror på, kanske bara att jag har mycket att tänka på just nu. Tenta på måndag och besök imorn. Hur som helst har jag pluggat lite med några klassisar idag och sen legat och läst i soffan. Fick dessutom äntligen hem fotoboken jag beställde från Extrafilm.se. Jag blev så nöjd! Världens bästa sätt att minnas New York-resan med Carro förrförra sommaren. Åh vad jag vill dit igen!


Sjukt obehagligt

Fick precis veta att det skett ett mord inatt bara en bit bort från där Pierres familj bor i Linköping. Mycket obehaligt måste jag säga!

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5243666.ab

When will I see your face again?

Bläddrar igenom min ipod och fastnar lite extra vid denna låt. Fantastiskt fin och håller fortfarande. Jamie Scott & the Town. Spotifiera den vetja.


Systers tatuering

Lovade lägga upp en bild på hennes tatuering och här kommer den. Så himla fin! Sitter på hennes högra ankel. Man blir ju lite sugen på att skaffa en själv. Vet dock inte alls vad den skulle föreställa...



Efter regn kommer solsken

Titta så fint! Pierre satt och ropade att jag skulle titta på de två regnbågarna som just nu lyser över innergården. "Två regnbågar betyder att man ska ha sex" sa han. Haha! Jaså, den hade jag aldrig hört innan.


Dagens inköp

Sitter och tittar på regnovädret som slår mot vardagsrumsfönstret. Mysigt! Hur som helst var det dagens inköp jag skulle komma till. Försöker verkligen att inte spendera hela studiebidraget på en gång, men det är inte så lätt. Idag blev det i alla fall:

- En svart rullgardin som förhoppningsvis inte tränger igenom så mycket ljus.
- En vitlökspress.
- En tårtspade.
- Och ett par ursnygga skor på Skopunkten!



Vadsmärtan fortsätter

Aj, aj, aj säger jag bara! Var och tränade med Anna och insåg att jag nog mördade mina vader igår. Det hjälpte inte direkt att jag gick runt på Ikea på morgonen. Blir nog mycket stillasittande imorgon om jag ska kunna röra på mig till helgen. Längtar redan! Malin och hennes pojke kommer hit och ska skaka rumpan på BJ's (om det inte är för långt kö). För övrigt älskar jag spontanitet ibland, i alla fall när det betyder att älskling följer med mig till Ikea för att hjälpa till att bära kassen och käka lunch.

Fullt ös

Har klivit upp tidigare än vad jag hade kunnat idag eftersom planerna är ganska många. Nu närmaste tänker jag bussa bort till Boländerna och göra Ikea. Sen blir det till att skynda hem och laga lunch, träna, plugga och till sist äta middag med Stina och Suss. Ser ut att bli en bra dag, kanske lite stressigt, men vad gör det?


Så himla tråkigt

Blev inte riktigt godnatt för mig än eftersom jag fastande framför nästsista The Hills. Känner mig väldigt nostalgisk. Jag är verkligen ett så himla inbitet Laguna Beach/The Hills-fan. Lauren var verkligen min favorit redan från det allra första avsnittet, gaaaaaaaah så himla tråkigt att hon slutar nu efter nästa säsongsfinal. Fem roliga år fick jag följa henne. Tack, tack. Hoppas hon snart dyker upp i något annat roligt! Hon verkar verkligen förtjäna sina framgångar. Åh usch, tråååååååkigt! Får väl bänka mig inför finalen med något gott så jag inte bölar ihjäl mig.



Träningspasset från helvetet

Idag gick jag på mitt hatpass nummer ett. Har varit där en gång innan och kände mig alldeles för otränad så idag tänkte jag testa hur det kändes och JA, jag hatar det fortfarande. Eller, det var ganska roligt fram tills näst sista låten då det kändes som att mina vader skulle gå av. Jag trodde att pulspass skulle vara bra för flåset, inte bara benträning, men tji fick jag. Fy fan vad ont det gjorde. Var tvungen att avbryta och strecha vaderna lite innan jag kunde fortsätta. Det är så jäkla typiskt också  för jag var så jäkla taggad och det var ju inte fel på min kondis utan på mina vader. Jag som aldrig någonsin har avbrutit ett pass. Neeeej, ska nog hålla mig till styrkapassen istället och träna kondis med löpning. För övrigt börjar jag nå mitt träningsmål nu; en del sambokilon är borta, jag har blivit piggare och orkar göra många armhävningar (på knäna, men ändå). Min armstyrka har ju varit lika med noll så det är ju definitivt en förbättring. Godnatt!

Strålande

väder idag och jag måste sitta inne vid datorn. Fy sjutton! Får se om jag hinner sätta mig en stund ute på balkongen i alla fall. Livet som student är verkligen inte alltid skönt.

Att sova när det är ljust

Nog för att jag älskar solen på sommaren, men fy fasen vad jobbigt det är att få solen i ansiktet när man sover. Måste ha vaknat runt klockan sex imorse och lyckades inte riktigt somna om efter det. Och ja, vi har persienner, men det täcker inte riktigt så bra som jag skulle vilja. Blir därför troligen en tripp till Ikea i veckan för ett inköp av en svart rullgardin som inte släpper igenom ljus.

X-Men

Har väl aldrig riktigt varit särskilt intresserad av denna filmserie, men efter att både igår och idag blivit "tvingad" till att se det så måste jag säga att det är riktigt spännande! Den senaste filmen om Wolverines bakgrund är verkligen actionspäckad. Pierre är så söt också som var tvungen att springa iväg innan filmen började för att leta upp sina gamla plastgubbar föreställande Wolverine och dennes bror. De skulle visst också se filmen!



Sommarlov please

Nu börjar det kännas att det är nog. Har visserligen pluggat duktigt idag, men också hunnit drömma mig bort till Londonresan. Är så himla shoppingsugen. Särskilt efter nya skor så det blir väl till att spara en del. Tänkte dessutom vara väldigt turistig och åtminstone den här gången åka upp i London Eye och träffa vaxdockor hos Madame Tussaud. Åh, det finns så mycket jag vill göra, så många platser jag vill åka till. Ska inte klaga för det blir ju tre resor till innan året är slut, men ibland önskar man verkligen att man orkade jobba och plugga så man kunde komma iväg lite till.

Veckans beroende

är WASA kanelknäckebröd. Så sjukt gott! Har blivit helt beroende och har snart ätit upp hela paketet, snyft snyft. Köpte de i fredags och idag är det måndag ja. Ehum. Köp på egen risk höll jag på att säga, men nej, köp ändå för det är det värt!


Dagens lunch

Lax är så gott! Funkar dessutom till det mesta och de olika önskemål man har... ;)



Pierres glasskonst till mig


Solmåndag

Mer plugg idag. Låter så tråkig, men är man student så är man. Idag sitter jag här och pluggar. Vink, vink till alla där ute. Närmare solen än så här är inte tillåtet om man ska skriva litterära analyser. Inte fy skam ändå i och för sig.



Pluggsöndag

Träning klockan elva med Anna och Stina. Hemcykling med Pierre på inlines. Fiskpinnelunch. Tv-titt på "Second chance" på kanal 7 (superrolig mexikansk telenovela). Plugg.

Nu: Dammsuga. Laga middag. Jamie och syster på besök.

Min. Söndag. I. Korthet.

Hejsvejs!

Lördag

Helgen fortsätter på samma lugna vis som de senaste dagarna. Känns mest som att jag äter, tränar, datanördar och ser på film. Inte så illa pinkat i och för sig, men plugga var det jag skulle göra. Istället blev det våfflor igår kväll och mys till Frida Kahlo-filmen. Idag tränades det klockan tio (!) och lunchades hos Anna. Nu väntar lite plugg (detta håller inte längre, MÅSTE plugga lite i alla fall) och därefter tacoskväll med älskling, Stina och Anna. Myspys.

Lyckopiller

Fick lust att lyssna på "den där ooh ahh just a little bit" eftersom den är så himla glatt 90-tal för mig. Helt underbar! Det roliga är att jag faktiskt inte hade någon aning om att det var en Eurovisionlåt 1996. Hittade ingen bra version på Spotify så jag var tvungen att youtuba och hittade ett så himla roligt klipp. Gina G sjunger verkligen falskt hela låten men det gör inte så mycket - underhållning som underhållning. Skrattar ihjäl mig och studsar runt här hemma i varadagsrummet. OOH AHH JUST A LITLLE BIT.


Tillbaka från bloggtorkan

Igår blev det rätt lugnt. Satt mest framför dagen hela dagen. Hade tänkt plugga, men det var så mycket annat som lockade. Fixade exempelvis en fotobok på Extrafilm på min och systers New York-resa förrförra sommaren. Letade också som en galning efter något billigt och bra hostel i London och har väl bestämt mig för ett. Brukar bli så att jag tar på mig jobbet som reseledare eftersom Pierre inte är så pysslig av sig. Bakade chokladbollar på eftermiddagen och gick en lååååång promenad med Pierkan på kvällen. Väldigt trevligt! Vi är inte riktigt promenadmänniskor, men det var så mysigt så det lär vi väl göra fler gånger. Somnande slutligen till Bolt. Den var nog helt ok, men jag var helt utslagen.

Idag ska vi se om jag lyckas klämma in lite plugg. Känner mig fortfarande totalt oinspirerad. Min självdisciplin suger. Blir dock trevligt med lunch hos syster klockan ett och förhoppningsvis träning klockan fyra. Efter det ska vi kanske veckohandla, men det beror helt på hur det går med Pierres grupparbete. De ska översätta det som står på Gustav Vasas grav! Kanske återkommer om vad de kom fram till. Hej så länge!

Veckans tips

Pierre köpte underbara vaniljyogurten från Valio till mig i söndags. Hade inte hunnit prova den förrän igår och jösses vad gott. Rekommenderas starkt även för folk som inte är laktosintoleranta. Så himla god! Råkade dock få en sockerchock när jag hällde på CocoPops efter träningen idag. Ville ha lite snabb energi, men det var visst lite för mycket. Sjukt gott annars! Mmmmmmmmmmmmmmm.


To die for

Bloggsurfade lite och hittade den här fantastiska klänningen (buren av Maddesessan). Så fin! Vilken dröm. Ingen aning dock var den kommer ifrån.


Es por ti que late mi corazón




Juanes - Es por ti

Farligt läge

Igår när jag skulle cykla hem från träningen blev jag så rädd att hjärtat höll på att stanna. Lugnt och sansat cyklade jag igenom Studentvägen där det finns en lekplats och tänkte faktiskt "Nu ska jag cykla sakta ifall något barn springer förbi". Det var knappt så att jag hann slå bort tanken och ur en buske kommer det en liten kille, inte längre än att han nådde upp till mitt knä och springer ut mitt framför cykeln. Jag tvärnitar och lyckas precis missa honom. Helt chockad och hyperventilerandes tittar jag på hans mamma som inte gör någon ansats till att ta hand om sin unge. Jag utbrister "herregud" och cyklar därifrån, både rädd och arg på samma gång. Om jag inte hade varit uppmärksam hade nog den lille inte funnits här idag. Jag är helt säker på att min tyngd skulle ha krossat honom. Snacka om obehagligt! Tankarna går direkt till novellen "Att döda ett barn". Läskigt värre.


Inlines

Nu är det officiellt försommar för mig. Pierre har fixat sina inlines och varit ute och åkt tills han kom hem som en svettpöl. Jag undrar om han ska tvinga mig att åka snart. I vintras blev jag ju tvingad til ett inköp av skridskor. Trodde att jag skulle dö, men det gjorde jag inte så förhoppningsvis överlever jag inlines också. Fast lite jobbigt känns det ju att rulla fram som bambi på hal is offentligt. Pf.

Vardagssörjan

Dagen inleddes med litteraturseminarium (jaaa, jag klarade min hemtenta!) och lunch bestående av falukorv i ugnen. Mycket gott! Nu måste jag verkligen tentaplugga innan det blir träning klockan fyra och middag hos Stinis klockan sju. Fullt upp! Jag jobbar nog som allra bäst under press, även om det är skönt att slappa till sig ibland.

Nostalgifilm

Smörfilmen vi såg i måndags var Dirty Dancing. Vilken nostalgi! Fortfarande lika underhållandet även om jag skäms ihjäl ibland å deras vägnar. Tänkte också på att det är ganska roligt, men att modet i filmen är mycket det mode som gäller  nu, exempelvis de vita tygskorna.


Fixarmannen

Idag har Pierre varit min hemmaman. Första dagen på läääänge mitt i veckan som han inte behöver stressa ihjäl sig. Jag har därför både fått middag och äppelkaka bakad till mig. Underbart! Mitt plugg har därför av förklarliga skäl inte gått så bra. Får ta igen det imorgon...hoppas jag. Är nog lite inne i en svacka. Inspirationen lyser med sin närvaro, inte för att tentaplugg är särskilt inspirerande. Ska nog titta vidare på Blade 2 nu. Jättekonstig film, men ibland måste han ju få sin filmvilja igenom, hehe. Godnatt!

Juanes

Den här veckan har jag hittat tillbaka till min käre Juanes! Måste lyssna in mig på hans nyaste skiva som jag totalt hade missat.

Volverte a ver

Hoy  mi amor, te dedico esta canción. Te quiero tanto, tanto.



Juanes - Volverte a ver

Plugg plugg plugg

Idag ska jag börja tentaplugga inför litteraturtentan den första juni. Den känns ganska maffig, men jag har i alla fall hunnit läsa alla böcker nu. Har skrivit en del anteckningar under läsandets gång, men jag måste nog sätta mig ner och analysera temat, karaktärerna och sånt ytterligare. Den sista som jag nämnde förra veckan, "Enduring love", visade sig vara helt ok. Höll på att avlida av uttråkan de femtio första sidorna men sen drogs jag in i historien. Den är ganska obehaglig, men spännande. Inget jag tänker läsa fler gånger dock. Nej, dags att slita sig från datorn tror jag. Duscha, luncha, plugga, träna, plugga. Ungefär så blir dagen. Ljuva vardag.

Ledig måndag

Efter en underbar helg i Stockholm fylld med tokigheter som syrrans tatuering (bild kommer sen) och gps-problem när vi skulle köra hem till Malin, är det dags att börja tentaplugga. Imorgon. Idag tänker jag njuta av ledigheten, är dessutom helt slut av någon konstig anledning. Kanske sticker jag iväg på träning, men sen ska det bunkras upp med onyttigheter, någon romantisk smörja till film och min ögonsten till sällskap. Myyyyyyys!

Nio månader

firar vi idag. And still going strong som Pierre säger. Te amo.


Stockholm nästa

Ja då ska jag väl bara duscha, klä på mig, packa och åka iväg. Pierre kommer i efterhand eftersom han har lektion i eftermiddag. Ska bli skönt att komma hem till mamma och pappa och mysa. Ser fram emot imorn kväll också då det blir reunion med mina sötnosar till gymnasiekompisar. Åh! Ha en bra helg!


Mer nervös?

Jag undrar jag om jag kanske är mer nervös än min syster. Imorn är det nämligen dags för hennes första tatuering. Det blir en fågel på fotankeln, ungefär som den på bilden, med texten "Vive" (=lev på spanska). Gah, jag blir också lite sugen men samtidigt jättenervös, vet inte om jag skulle våga själv. Hur som helst är jag inte förvånad över att hon är den av oss som gör det först. Hon är ju rebellen av oss två även om vi båda är ganska bra på att chocka våra föräldrar *harkel*. Otroligt spännande ska det bli i alla fall! Imorn klockan två befinner jag mig därför i Stockholm fullt beredd att hålla hennes hand. Pirrigt värre.


I nailed it

Grammatiktentan som jag skrev på Kvalborg mitt i stressen gick så mycket bättre än förväntat! 88/100 och därmed VG känns himla gött. I better keep this up.

Bloggfenomenet

Jag slutar inte att förvånas över antalet bloggar som finns därute i cyberspace. Man kan ju verkligen hitta allt! Bloggberoende som jag är läser jag ganska många per dag och ibland halkar jag in på nya. Idag roade jag mig med fjortisbloggar. Hur ser de ut egentligen? Vitblont hår och bajsbruna i ansiktet med idomin på läpparna. En påstod till och med att hon "inte tycker om mat och att äta" och därför har en "killerbody". Lilla vän, ätstörning kallas det. Har faktiskt hittat anorexiabloggar någon gång vilket var mycket obehagligt. Jag förvånas, chockas och dras längre in i de bloggberoendes värld.

Segpropp

Gah vad seg jag är idag! Är inte van vid att titta så här mycket på tv. Hela morgonen, en del av eftermiddagen och nu efter träningen har ägnats åt tv:n. Varför kan jag inte slappna av och tillåta mig själv det? Känner att jag borde fortsätta på "Enduring love" men samtidigt att det kanske inte är så bråttom i alla fall. Den ska ju ändå vara utläst nästa vecka och består bara av 250 sidor. Idag har Pierre nog satt sitt biblioteksrekord...när han kommer vid nio har han suttit där i nio timmar (inte i sträck, men ändå!). Helt sjukt. Lite mys blir det nog då, stackars bebis. Kände mig för övrigt på topp under träningen idag. Det är ju alltid nåt när vardagen känns så himla grå trots att träden blommar gröna utanför fönstret. Helg, åh sköna helg, kom fort. Då jäklar blir det blommor och bin.


Känner mig på romantiskt humör

så jag lägger upp en till låt som är helt underbar. Marvin Gaye är en gud. Måste nämna det innan jag glömmer bort att lägga upp "Let's get it on".


At last

...med Etta James. En av mina favoritlåtar någonsin. Tänker på min Pierre ♥


Ledig?

Från och med idag är jag nästan helt "ledig" de kommande tre veckorna. Bara ca fyra lektioner kvar och en hemtenta första juni. Känns dock inte som att ledigheten kommer att vara så mycket till för att vila. Känns som att jag flänger runt rätt mycket nuförtiden, i helgen ska vi till Stockholm på Eurovisionkväll hos Malin. Sen har jag ju mitt mål att träna tre till fyra gånger i veckan vilket är ganska svårt att uppnå om man för tillfället är jättetrött. Utöver det sköter jag matlagningen den kommande tiden eftersom Pierre har en sån grotesk mängd plugg. Hata latinska institutionen? Jajo, kanske. Tentaplugg ska man ju också ägna sig åt. Och kanske träffa sina vänner någon gång? Håhåjaja. Mycket på gång. Gnäll, gnäll.

Åh vad roligt med kommentarer!

Tänkte bara säga det eftersom jag hade missat några stycken.


He's just not that into you

I helgen såg vi "Dumpa honom" som filmen heter på svenska. Helt ok eftersom man fick vad man kan förvänta sig av en chickflick; pinsamheter, tårar och kärlek. Kände igen mig lite från hur jag vad innan Pierre kom in i bilden...det vill säga ganska så naiv. Trevligt, trevligt.


Helgens inköp


Klänning från Cubus

Elfte maj

Är det inte underligt hur en helg ibland kan kännas som flera veckor lång? Har haft en underbar helg hos svärisarna, alltid lika mysigt att åka dit. Väldigt lugnt och skönt, titta på film och äta gott. Hann med lite shopping på Cubus också. Idag är det fullt upp. Har precis varit i skolan och gjort ett grupparbete (vi har redovisning imorn om BBC), samt lagat lunch med Pierre. Stackaren har som vanligt hur mycket som helst att plugga, det är verkligen en grotesk mängd. Man skulle kunna säga att det är som att han har tenta två gånger i veckan med tanke på hur mycket han måste plugga. Så medan han sitter sina sju timmar på Carolina-biblioteket ska jag storstäda, träna och äta middag hos Suss. Lite plugg borde kanske hinnas med, men vi får se. Hej svejs.

Äntligen helg

Tentan är avklarad efter 4,5 timmar, ganska trött men helt klart nöjd. Nu äta, snart åka! Trevlig helg.


Trädgårdsföreningen, Linkan.

Morgondagens tenta

Nu börjar det pirra lite i min mage. Imorgon klockan åtta är det dags för uppsatstentan och det känns inte helt lätt. Jag undrar hur inspirerad och kreativ jag kommer att känna mig i tentasalen med alla andra och med vetskapen om att jag har 5 timmar på mig att prestera något bra. Hu. Har bestämt mig för fråga två (vi får frågorna en dag i förväg för att kunna tänka ut någon struktur på uppsatsen), men är inte riktigt säker på vad jag ska ta upp än. Den handlar om Social issues; argue for or against the introduction of affirmative action programs in Sweden in fields such as education or employment (700 words). Googlar lite för inspiration. Bloggpaus från och med nu eftersom det framöver blir tentaplugg, skriva tenta och åka till Linköping imorn eftermiddag. Over and out.

Bra med té

Gissa om jag blev glad när min tandläkare sa att det är bra för tänderna att dricka té. Tydligen innehåller té fluor (eftersom det är en mineral) och stärker därför de små vita. Dags att sätta på vattenkokaren kanske?



Veckans andra bok

Då var "Bless me, Ultima" som sagt utläst (åh vad bra den var! plus plus plus minsann), och det är dags att börja med den sista boken i litteraturkursen. Ska bli skönt att få läsa böcker jag själv har valt även om jag ändå har fått läsa förvånansvärt många bra böcker den här terminen. Veckans andra bok heter hur som helst "Enduring love" av Ian McEwan. Någon som har läst den? Den ska tydligen vara ganska känd eftersom den tydligen finns en filmatisering med Daniel Craig i huvudrollen.
 
Från Wikipedia:

On a beautiful, cloudless day, a young couple celebrate their union with a picnic. Joe Rose and his long-term partner Clarissa Mellon are about to open a bottle of wine when a cry interrupts them. A hot air balloon with a 10-year-old boy in the basket and his grandfather being dragged behind it has been ripped from its moorings. Joe immediately joins, along with several other men, in an effort to bring the balloon to safety, but in the rescue attempt, one man, John Logan, dies.

Another of the would-be-rescuers is Jed Parry. Joe and Jed exchange a passing glance, a glance that has devastating consequences and that indelibly burns an obsession into Jed's soul, for Jed suffers from de Clerambault's syndrome, a disorder that causes the sufferer to believe that someone else is in love with him or her. Delusional and dangerous, Jed gradually wreaks havoc in Joe's life, testing the limits of his beloved rationalism, threatening Clarissa's love for him, and driving him to the brink of murder and madness.


Låter spännande!




Dagens inköp

En annan sak jag har tänkt köpa ett tag, men inte heller kommit till skott med är att köpa en kylplatta för min laptop. Ibland känns det verkligen som att mina lår bränns ihjäl och det har ju hänt att den stängt av sig själv av överhettning. Idag traskade jag i alla fall in på Teknikmagasinet och kom ut med ett stativ/en kylmatta. Det är så skönt! Man kan vinkla den hur man vill, och jag känner ingenting på mina lår. Underbart! 299 kr är den lätt värd. Hoppas bara att mina dator inte sliter ut plattan för fort....


 


Notebook dock A1
Bild lånad av teknikmagasinet.se

Fixardagen

Idag har jag tagit tag i massa saker som jag har skjutit upp, bland annat tandläkaren. Har nog inte gått dit på kanske tre år. Jag är verkligen inte tandläkarrädd, men det har bara inte behövts/blivit av. På senare har jag i alla fall funderat mer och mer på att jag verkligen borde kolla så att allt är ok. Snacka om perfekt när jag hittade sista minuten-priser hos Folktandvården; istället för 595 kr betalar man 298 kr. Har spanat i några veckor och äntligen idag slog jag till på en tid. Hamnade borta vid Polack på Sjukhustandvården Kronparken och det var superbra! Fick världens bästa och snällaste tandläkare! Lärde mig hur man använder tandtråd på rätt sätt och hon besvarade alla mina frågor. It's löööv, I'm telling you. Så himla trevligt. Skönt också att få veta att mina tänder mår alldeles utmärkt och att jag är duktig som kör med tandtråd, weehoo. Älskar man att äta, måste man ju ha bra verktyg, eller hur?

Baka baka liten kaka

Efter att ha läst nästan hela "Bless me" kände jag mig på fixar humör och satte därför igång med att baka hallongrottor. Så himla gott! Första gången jag bakade dem och de blev jättegoda. Inte för att det är så svårt att lyckas, hehe.


Har inte baka just de på bilden, men mina såg ut så med och glömde ju såklart ta bild. Bu.

Grattis till oss

Idag har vi bestämt var vi ska fira vår ettårsdag...det blev en resa till London! Längtar redan. Den 17:e augusti drar vi dit med baby. Måste vara runt 5 år sedan jag var där sist så nu är det hög tid, och särskilt med världens bästa sällskap!


Dumma tankar

Ibland är det riktigt skrämmande att upptäcka vilka fördomar man har. Har kommit på mig själv med att bli besviken när jag ska träna och ser att ledaren inte är särskilt fit, snarare jätterund. Jösses, tänker jag och börjar slarvgympa tills jag upptäcker att hon (det är ju oftast en hon) egentligen är supertränad!  Då får jag dels dåligt samvete för mina elaka tankar och dels ångest för att jag inte orkar hålla hennes tempo. Note to myself: don't judge a book by its cover.

Lugn och fin

Idag har det varit en riktig vilodag. Morgonen inleddes med Gossip Girl, därefter kom mina favoritmuppar Stina och Suss förbi och åt lunch. Improviserade hejvilt, men blev väldigt gott ändå - indisk/thai-kyckling med ris. Mm! Sedan har även ett styrkepass på Friskis hunnits med, samt att titta på när grabbarna Bill och Bull tränade. Helt mör i kroppen sitter jag nu här och väntar på middag som älskling ska laga. Såg nyss att han bläddrade i kokboken, lite nyfiken på vad det blir! Det här är livet.

Kycklingen lagade jag med den här kryddan...så god! Kan tipsa om både Indien- och Thaiserien.



Veckans första bok

Den här veckan inleds som sagt med att sätta tänderna i "Bless me, Ultima" av Rudolfo Anaya. Har lyckats ta mig femtio sidor in i boken och jag gillar den! Måste erkänna att jag charmas av de spanska fraserna som finns lite överallt, men sättet boken är skriven på är också mycket intressant. Vi får dock se vad jag tycker om den när den är utläst.



Från Wikipedia:
Set in the small town of Guadalupe, New Mexico during World War 2, this novel follows the story of Antonio Márez, a young boy who meets a curandera named Ultima. In the story Antonio, who is witness to several deaths, is forced to deal with religious and moral issues. As Antonio grows up, he finds that he must choose between the two opposing families from which he came: the Márez; wild and untamed vaqueros from Antonio's father's side, and the Lunas; quiet, religious farmers from whom his mother descended.

Musikalhelg

I helgen kom det fram att Pierre varken hade sett 'The Sound of Music', 'Wizard of Oz' eller 'Mary Poppins' och eftersom vi efter Valborg och allt inte hade fått så mycket mystid tillsammans slog vi till på alla tre. Vet inte hur många gånger jag har sett dessa filmer, särskilt Sound of Music (Poppins gillar jag inte särskilt mycket) så det var verkligen en nostalgitripp. Mina framtida barn ska minsann också få växa upp med dessa.



Valborg 09

Då var årets Valborg helt över och det är dags att återgå till vardagen. Känner mig ganska nöjd med hur det var i år. Kul, men som vanligt tusen saker jag hade velat hinna med, men inte hann. Som att gå på Champagnegalopp, eller umgås mer med Cécile. Det var dock väldigt kul med alla besök och att få grilla för första gången i år. Första maj tillbringades på Ekonomikums gräsmatta i gassande solsken. Tur att vi njöt då för den här veckan ser ut att bli surmulen. I lördags kom mamma och pappa hit och gjorde Ikea med oss. Fick äntligen balkongen mysfixad! Därefter blev det brännboll i mörkret med språkvetarna - trevligt det med. Den här veckan ser ut att bli kolugn för min del. Hemtentan som ska in imorn gjorde jag ju i påskas och till uppsatstentan på fredag kan man inte riktigt förbereda sig till. Veckans uppgift blir till att läsa ut "Bless me , Ultima" av Anaya.



Lite konstig bild på oss, men ganska fin ändå...

RSS 2.0