Nu är det allvar

Har idag haft min första föreläsning och höll faktiskt på att somna när det visade sig handla om grunderna i grammatik. Tror nog att det här är fjärde kursen för mig där man förklarar vad komplement och de olika fraserna innebär. Men, repetition är ju kunskapens moder (som min gamla lärare Ing-Marije sa) och därför är det väl bara att tacka och ta emot. Trivs hur som helst himla bra med mina klasskompisar så det här ska nog gå fint.

I övrigt har jag en liten men naggande god träningsvärk i både vader och lår. Att hjälpa Pierres bror att flytta igår lämnade sina spår. Kul också att träffa världens bästa svärisar, har nog inte setts sen i juli. Måste verkligen säga att jag är så lyckligt lottad som har så fina FÖRÄLDRAR och SVÄRFÖRÄLDRAR. Tänka sig att få en tvättmaskin i födelsedagspresent av mina päron, och nu igår fick vi en torktumlare av Pirres päron. Så himla generöst! Det underlättar något enormt vårt vardagsliv. Nästa steg för oss blir nog att spara till en platt-tv eller diskmaskin. Sambolivet is the shit.

Lite mindre roligt har jag haft idag då jag har varit hos gynekologen. Har aldrig tidigare gjort en undersökning så jag var ett litet nervvrak. Kan inte säga att det var kul, men inte så hemskt heller. Var ju över på en minut! Känns bra att ha bockat av det från listan. I våras blev det ju tandläkaren.


I love you more each day.

I Hyde Park (London) på vår årsdag.


Fortfarande seg

Vet inte riktigt varför jag är så seg nuförtiden, men det är helt omöjligt för mig att gå upp i tid. Imorse tänkte jag gå upp med Pierre vid nio, men somnade såklart om och vaknade halv elva. Idag är jag lite sugen på att gå på stan. Vill köpa stövlar, men har för första gången i mitt liv för tjocka vader för många av dem. Surt! Kanske får bli ett par höga stövletter. Högt ska det ju vara ;). Därefter lär jag nog joina älskling på bibblan eftersom boken jag ska läsa visade sig ha många sidor och små bokstäver. We don't like.


Hej vardag

Så där. Då var sommaren i princip slut och vardagen har äntrat mitt liv. Idag började jag morgonen med att möta J som är världens snällaste eftersom jag även denna termin får låna hennes böcker. Sen lyckades jag tillbringa hela två timmar inne på Willys och därefter Hydro. Segpropp? Oh ja. Skynda sig hem och laga mat till min herre och nu har jag hamnat här.

I höst läser jag Engelska B (eller HS2 som det heter när man är lärarstudent) och jag har valt att inrikta mig på amerikansk litteratur. Ska bli spännande att läsa "The Great Gatsby" och alla såna där. Måste nog börja redan idag med att läsa Kate Chopin's "The Awakening" som redan ska vara utläst på fredag i nästa vecka. Välkommen tillbaka rutinen. Nu får det vara nog med slappandet!

Ungefär så

Tror att jag nöjer mig där med ändringarna. Lyckades inte riktigt få headern att flyta ihop med resten och bli lika bred, men nu får det vara slut på datanördandet. Att döma av Pierres suckar så vill han nog att jag ska krypa upp hos honom i soffan. Inte mig emot. Hasta luego!

Ursäkta röran

Jag bygger om. Nu när det är höst tänkte jag ta upp bloggandet igen, om jag hinner vill säga. Får se hur mycket plugg det blir. Hur som helst blir det designbyte. Höststart = nystart.

RSS 2.0