Kvalborg 09

Tror att jag satte tentan vilket känns väldigt skönt. Nu ska det firas! Vet inte riktigt vad som händer ikväll, men ganska skönt att ha det öppet. Så kul att träffa Cécile förresten, min franska storasyster. Det är så skönt att trots att det har gått ett år sen vi sågs sist, känns som igår. Såna vänskaper gillar jag! Nu ska jag sticka ner på stan med älskling och mysa lite. Hej!


Full rulle

Idag blir det full rulle. Tentaplugga det sista, springa ner på stan och köpa lite förnödenheter, träna och sedan vänta på min franska 'syster' Cécile som kommer hit med en kompis. Blir nog en rolig Valborg! I år finns den ingen/inget som kan förstöra det, om det inte är för vädret i så fall. Later.



Ne-Yo - Can we chill

Tycker verkligen om den här låten. Så "chill" att jag inte kan låta bli att gunga lite när jag lyssnar. Brukar laga mat till den också eller cykla. Den passar till vad som helst. Synd att videon inte finns på YouTube och att den som jag hittade inte är hel, men man tager väl vad man haver.



Fick syn på en George Aznaldo som dansar till låten och fick en våg av nostalgi av när jag gick på streetdance och dancehall. Åh vad jag saknar det! Tänker också på alla gånger Malin var med i dansshowen på Dancecenter i Stockholm, och på alla Bounceföreställningar jag har varit.


Jag var i New York City inatt

Jag har aldrig varit den som drömmer och än mindre kommer ihåg vad de handlade om. På senare tid, kanske pga av stress, har det börjat hända oftare och oftare. Inatt var det som vanligt väldigt konstigt. Drömde att jag var i New York med pappa och att han ville inte göra någonting vilket var otroligt irriterande. Pappa är ju sån som älskar att resa och jag förstod inte varför han inte ville göra något när jag sa: men Ground Zero då? Eller Rockefeller Center? Till slut hamnade vi på väg upp i något torn som de håll på att göra om. Då kom det fyra killar klädda i tjejkläder, tydligen utklädda till modebloggare (!). De bara tittade på mig och skrattade: Fy fan, vi som trodde att vi skulle slippa äckliga typer som du i New York. Då tittar jag ner på mig själv och ser att jag är klädd i Kenzas kläder! Och så tänker jag "Ingen ska få trampa på mig" och jag kastar ur mig " Men titta på er själva, är det inte töntigare att klä ut sig som det och gå runt med det. Om ni inte gillar att läsa bloggarna, varför gör ni det då?". Sedan tittar jag närmare på två av dem och säger "Hahaha, ni ser ju helt juliga ut" varpå jag börja sjunga "Nu tändas tuseeeen juleljus på jooorden mörka rund" för att mobba dem. Då gömmer de sig bakom en gardin som är ganska genomskinlig vilket gör att man ser de ändå. Och där slutar drömmen.


Trött som få

Nu är jag strax färdigpluggad för dagen. Har lyckats göra allt gamla tentor utom två och klämma ur mig en ny bättre uppsats om reality shows. Måste bara läsa igenom den, skriva ut den och somna. Äntligen! Dagens trevligaste händelse var när syster kom förbi med after eight-kladdkaka. Så GOD och precis vad jag behövde! Godnatt på er.

Neeej, de gifte sig!

Jag som ända sedan de först blev ihop har väntat på uppbrottet, och så går de och gifter sig. Vad gööör du Heidi? Spencer är ju värsta mansgrisen. Nej, fy, vilket misstag!


Bild: usmagazine.com

Skadeglad

I skadeglädjens anda kan jag inte annat än le när det är alldeles mulet utanför fönstret. Tentaplugget känns plötsligt mycker lättare. Det har gått ganska bra idag faktiskt, tror nog att det kommer att gå vägen, men man ska väl inte ropa hej förrän man har hoppat över ån. Nu blir det till att skriva uppsats. Swoosh.

Inneråttan

Då börjar ännu en dag då jag måste sitta inne och plugga och inte kan gå ut i solen. Så trist! Det funkar inte jättebra att sitta på balkongen eftersom det ibland kommer en stark vind och rör om i mina papper. Igår tappade jag till och med ner min penna över räcket. Men är man envis så är man, det är ju min enda chans att få sol och värme (och frisk luft) så det blir nog balkonghäng idag med.

Fynd

Igår var vi på Lidl och Ica Maxi för att fylla på kylen med mat till Valborg och alla gäster. Vet inte om det är jag som har tur, men jag gör alltid värsta fynden där. Igår köpte jag faktiskt två par skor där. Ett par silvriga och ett par svarta ballerinor för 98 kr i helt ok kvalitet. Det är ju "slit och släng"-skor som Pierre brukar säga så de duger mer än väl. Tidigare har jag hittat jättefina blommiga conversekopior som jag har fått massa komplimanger för. Ganska kul att avslöja att det är Ica Maxi för 79 kr. Livet som student säger jag bara. Det gäller att hålla i pengarna. Blir så stolt över att jag fått Pierre att hålla bättre koll på sin ekonomi. Vilken slösanisse han var innan, helt i onödan! Nu ska jag börja med dagens plugg. Känns otroligt segt att inte kunna sitta ute och ha picknick, men jag kan i alla fall sitta och plugga på balkongen...later.


Tentapluggssyndromet

Jag verkar som många andra ha drabbats av det syndrom som gör att allt annat verkar roligare än att plugga. Hittills har jag mest suttit och pillat med bloggen (hade glömt hur fascinerad jag är av webdesign), ringt Skatteverket för att bekräfta att ingen deklaration behövs skickas in, gjort en hallonsmoothie, målat naglarna och googlat efter hur man fixar handdukar som luddar. Dags att ta sig i kragen? Nja, det är ju dags för att laga lunch...

Valborgsstressad

Insåg idag att det här blir min tredje UppsalaValborg. Helt sjukt vad tiden går fort! Varje Valborg har ju också varit helt olik den andra. Börjar bli lite trött på det dock, känner mig lite som en veteran. Det hjälper inte heller av att trots att själva dagen inte behövs planeras mycket till så måste allt annat omkring planeras. Som att gå till Systemet, åka och handla till alla gäster vi får. Fixa så att alla får en sovplats. Känner mig redan trött. Fast jag längtar ändå lite. Främst för att studierna lugnar ner sig en aning, och såklart för att jag får träffa mina roliga fransmän igen. Man vet aldrig vad som händer när man är med dem. Nu är det i alla fall läggdags. Måste vara taggad för grammatiktentaplugg imorn. Godnatt!

Ps. Vad bra det gick med att lägga säga klockan 10 varje dag. NOT. Å andra sidan har jag ju fått en hel del gjort. Man får ta det onda med det goda.


Ishiguro

Jaha, då var Ishiguros 'The remains of the day' utläst. Kan erkänna att jag inte tycker att den var helt värdelös även om den var seg. Tvärtom tycker jag att den var ganska bra när man väl tagit sig igenom hela. Undrar lite hur filmen är, tycker inte att den är tillräckligt händelserik för att te sig bra på film, men den sätter i alla fall tankegångarna.

Från Wikipedia: The Remains of the Day (1989) is the third published novel by Japanese-British author Kazuo Ishiguro. The Remains of The Day is one of the most highly-regarded post-war British novels. The novel tells the story of Stevens, an English butler who dedicates his life to the loyal service of Lord Darlington (mentioned in increasing detail in flashbacks).



Bild från www.faber.co.uk

So little time and so much to do

Plugg, plugg, plugg. Har så himla mycket i kursen nu så det blir lite lugnare på bloggen på grund av det. Samma gäller för Pierre, han har det värre än någonsin. Vi kom fram till att han måste köra heldagar även lördagar och söndagar om han ska klara kursen någorlunda bra. Känns trist. Tur att vi bor ihop, annars hade jag nog dött av att inte få se honom. Min plutt ♥. Skrattar för mig själv när jag hör honom mumla för sig själv. De översätter nämligen bibeln just nu. Igår var delen då Jesus går på vattnet. Mycket spännande. Själv hoppas jag att jag snart är klar med 'The remains of the day*. Handlar om en engelsk butlers liv på 20-30-talet. Behöver jag säga att den otroligt seg?

Dagens middagstips

Min älskade Pierre lagade middag innan och jag blev så glad när jag såg att det var Çevapçiçi. Så gott! Kryddar man dem lite med peppar och oregano (min favoritkrydda) blir de ännu godare. Passar bra att steka i tomatsås också. Prova.


Bild från abbeken.de

Pölen

Ju mer man tränar desto svettigare blir man varje gång, och jag tycker verkligen att det är jättepinsamt! Idag var det värre än någonsin, borde kallas för 'Pölen' framöver. Det är inte ok att det bara rinner ner på golvet när jag styrketränar så att jag sedan halkar i det. Usch! Borde införskaffa den där axe-sprejen som stoppar vattenfall och spruta det över hela mig. "Thanks for sharing" säger ni. You're welcome!


Sovmorgon

God morgon! Idag har jag tagit sovmorgon till nio. Vilket skämt, men det är väl alltid något. Dagen kommer bestå av speed-reading eftersom jag måste bli klar med "A bird in the house" (30 sidor kvar) och komma så långt som möjligt i "The remains of the day". Imorn måste jag nämligen börja grammatikplugga. Tycker att fem tentapluggsdagar borde räcka. Grammatik och fonetik har jag ju en del koll på i alla fall (hoppas jag). Klockan fyra blir det träning med Anna. Ha en bra dag!

Ordnade kategorier

Har fixat med kategorierna nu så det blir lättare att hitta. Dags att plugga en stund innan det blir läggdags! Toodles.

Åh vad jag gillar Nena Daconte

Så bra skiva, så fina låtar. Troligen inte lika underbart om man inte kan spanska, men kanske bra ändå? Pierre kan de flesta låtar vid det här laget  i alla fall. Jag blev ju ganska besatt av skivan efter att vi hade varit i Barcelona i vintras. Det jag speciellt gillar är att skivan är blandad vad gäller stil, samt hennes nasala bebislika stämma. Intressant är den verkligen. Hittade inte deras officiella video, men den är så himla konstigt så det är nog bara bättre utan....varsågod.


Jo

Har haft ett litet möte min tutor för uppsatsen och det kändes jättebra, inte alls så dåligt som jag kände förra veckan när jag blev "sänkt". Tydligen är jag superbra på engelska och en duktig skribent. Han sa till och med att han var glad att han ska pensioneras om ett år för då hinner han se min utveckling. Dessutom var det tydligen en ära att få läsa mina texter och jag kommer att bli en mycket bra lärare. Han undrade också om jag hade bott i ett engelsktalande land en tid för det var tydligen så pass. Nej nej, jag tittar bara en del på tv, svarade jag. Haha. Hur som helst var min uppsats lite rörig och det var det som behövde åtgärdas. Jag erkände att jag hade hastat mig igenom den för när jag lämnade in den var jag uppe i tentavecka för kultur(historia)tentan. Slutet gott, allting gott, eller vad man säger.


Pensionärslivets start

Eller nästan. Från och med nu ska jag vara en morgonpigg student. Jag ska varje kväll lägga mig runt kl 22 och vakna upp med tuppen för att sätta mig ner med mitt tentaplugg. Krissituationer kräver drastiska åtgärder. Det är så mycket jag vill hinna med utöver tentaplugg så det här blir nog det bästa. Ganska bra att ha det tidsbestämt också för när det blir dags för Valborg antar jag att jag kommer att gå tillbaka till att vara nattuggla. Nu ska jag spring bort till Engelska parken och ha tallektion. Eller "oral profiency" som de kallar det. Ganska trevligt och framför allt kravlöst, det är bara att prata pratra prata. Later gator!

The Wrestler

Såg "The Wrestler" med Mickey Rourke för ett par helger sen och blev faktiskt lite besviken. Tänkte att det kunde vara kul eftersom jag ändå har träffat på honom en gång i London. Njaaa, vet inte om det blev värre av mina höga förväntningar eller om filmen faktiskt inte är så fantastisk som alla säger. Jag tyckte att den var rörande på vissa ställen, men att den mest bara var tragisk. Vadå come-back? Jag tyckte aldrig att han gjorde come-back. Jag förstår att Mickey Rourke blev oscarsnominerad för hans prestation var ju fantastisk. Själva filmen kan jag dock inte prisa, tror nog att det blir enda och sista gången jag ser den.


Veckans planering

Den här veckan blir ganska krävande, känner mig faktiskt redan trött. Jag måste:
- Tentaplugga till grammatiktentan.
- Läsa ut "A bird in the house" och ´" The remains of the day".
- Skriva om min uppsats om "reality shows".
- Köpa gästkort inför Valborg till en kompis kompis (woho...not).
- Hinna träna minst 3 ggr (love friskis).

Jakten är avslutad

Mamma och pappa har hittat jackorna. De låg tydligen i vår gamla tvättkorg i deras källare. Man tackar ;).

Söndagsparty

Sitter här och lider mig igenom programmet. Total sågning från min sida, men lär väl se det ändå för gästerna. Flip och Fredrik kan ju verkligen inte det här med att vara programledare, och vissa inslag tycker jag verkar totalt meningslösa, exempelvis Brandeby som ritar hur direktsändningen går till, eller Howlin' Pelles hemska sjungande på slutet. Fy!

Katastrof - jag är så arg

Igårkväll hade en av mina bästa kompisar (vad vi trodde skulle bli) en jättekul korridorsfest. Riktigt så blev det inte. Halvvägs in i festen stals hennes svindyra systemkamera och mobil. En annan kompis såg när förövaren gjorde det och försökte ta tag i grejerna men lyckades inte hålla fast honom. Det var verkligen panik! Sen visade sig att ingen egentligen kände killen utan att det var någon främling som bara hade knallat in på festen och låtsas känna folk. Helt sjukt! Hur som helst var det en kille som lyckats ta hans nummer (av någon anledning) och då började jakten efter tjuven. Vi terrorringde honom och bad honom lämna tillbaka kameran, men han nekade till att han visste något om saken. Till slut fick vi veta vart han befann sig i alla fall och då cyklade vi, kanske ett gäng på 15 pers bort.

En av de som tog täten såg att förövarna gick in på kyrkogården precis innan resten kom fram, vilket fick oss att tro att de dumpat grejerna där. Så medan min stackars kompis försökte prata med tjuvarna gick Pierre och ett par andra runt på kyrkogården (!) och försökte hitta grejerna. Vi måste ha stått där ute i kanske en timme eller två innan någon ringde polisen och tre polisbilar dök upp. Det var verkligen det bästa som kunde hänt. Polisen så himla proffsig och förstående. De tog in mina kompisar i bilen (både hon som blev bestulen och hon som var vittne) och tog deras vittnesmål. Samtidigt förhörde ett par andra misstänkt nr 1. Dessutom började tre poliser söka på kyrkogården med ficklampor och hund. Verkligen dramatiskt! Tyckte att det var lite läskigt. Tyvärr hittade de ingenting på kyrkogården, men de körde i alla fall iväg med den misstänkte, och vi får väl se men det kanske blir rättegång.

Jag tycker att det är skandal att något sånt här kan hända. JAG BLIR SÅ ARG. Ska man inte kunna ha fest utan att folk stjäl? Det var det som min kompis sa "VARFÖR låste jag inte min dörr?" och då sa polisen det så himla bra "men man måste ju kunna ha tillit till människor, annars kan man ju inte leva". Vilken j*vla katatrof. Aaaaah, jag blir så arg.

8 månader

firade vi igår med Pierre. Eller firade, Pierre hade tenta på morgonen och sen åkte vi bort till Ica Maxi och handlade. Tror att vi slår till med något stort firande på ett års dan istället. Hur som helst är du världens finaste.

Sweet child o' mine

Mitt musiklyssnande är verkligen olika från dag till dag. Är inte särskilt bunden till nån genre när det gäller sånt jag gillar så det blir alltid en hejvild blandning. I höstas hade jag exempelvis en Joshua Radin-period, en tangoperiod, en Sinatraperiod o.s.v. Har lite svårt för indie även om sånt också strömmar ur mina högtalare. Det blir ofta alldeles för pretto när folk ska lyssna på band med folk som spelar 'alternativa' instrument, typ orgel, och ylar fram nånting fast de inte kan sjunga. Det finns ju en anledning till varför de inte är särskilt kända... Är banden bra blir de ändå omtalade förr eller senare. Som till exempel popdängan "I'm yours" med Jason Mraz som Stina visade mig lagom till att jag flyttade hemifrån hösten 2006. Den var tydligen superpoppis bland Stockholmsfjortisarna då och det var ju inte särskilt förvånande när den blev en radiohit två år senare. Pierre är duktig på hitta fin musik så jag litar på att han leder mig rätt och inte till alla konstiga bläääband.

Hur som helst har jag idag spelat ACDC, Led Zeppelin och Guns n' Roses på högsta volym. Riffen är ju helt fantastiska vilket jag hade glömt. Det var nog kanske ett år sen jag hade en liknande period. Love, love, love.



Guns n' Roses - Sweet child o'mine 

Lugn fredag

Tiden går så fort, helt plötsligt är det helg igen. Idag blir den en lugn dag, Pierre har tenta imorn bitti och kommer nog att behöva plugga hela kvällen också. Jag borde nog också det eftersom jag inte hunnit börja på nästa veckas bok "A bird in the house" än. I eftermiddag blir det i alla fall träning vilket jag ser fram emot. För övrigt ska jag omorganisera garderoben. Blir en otroligt händelserik dag. Not.

Es que no sabes lo que tú me haces sentir

....que no hay momento que yo pueda estar sin ti. Te amo Pierre.

Ibland undrar jag

varför det heter "att skaffa pojkvän/flickvän". Har tänkt lite på det i samband med att flera kompisar nuförtiden har gjort det. Det är ju inte som att det är världens lättaste sak att "skaffa det". Det är ju en komplicerad process, lång eller kort, men hur som helst en process. Dessutom låter det som att man bara har gått in på närmsta Ica och handlat sig en kille utan att denne har varit med och bestämt någonting. Verkligen konstigt.

Skön låt att laga mat till idag

T.I feat Justin Timberlake - Dead and gone


Nu

...är den sanitära olägenheten borta. Lägenheten fullkomligt skiner av renhet. Åh vad jag trivs här! Det enda som fattas nu är sol så man kan sitta ute på balkongen. Komsi komsi solen. För övrigt blir det en ganska lugn dag idag, ingen träning planerad, bara plugg och en fika nu på eftermiddan med Annika och Anna. Jag måste stressa av för det har blivit lite för mycket av det på sista tiden.


Jakten på de försvunna jackorna

Jag har gjort en fasansfull upptäckt. Alla mina vårjackor är borta. Jag har inte sett de sen flytten i januari, har letat överallt; i källaren, i garderoben, i systers källare, men de är spårlöst försvunna. Till och med mamma och pappa sägs ha letat, men de ska leta igen och förhoppningsvis får jag se mina favoriter snart. Inte för att de är så speciella, men jag har ju samlat på mig de under ett par år. Måste nog utnämna detta ytterst allvarliga problem till dagens i-landsproblem. Suck.


Neeeeej, jag vill inte...

städa! Har skjutit på det sen i fredags och städlusten infinner sig fortfarande inte. Bättre lär det ju inte bli när jag kommer hem från träningen ikväll. Städa imorn kanske? Pf.

Lite sänkt

Om jag gick med lätta steg till skolan idag så gick jag därifrån med lite tyngre. Senaste uppsatsen som innebar att man skulle skriva en "Discussion with focus on television habits" gick inte så bra. Eller den gick snarare inte hem alls. Blir "revision" på det, och även om han sa att "your english is excellent, don't get depressed" så blir jag ändå lite sänkt. Framför allt orkar jag inte. Två tentor på gång, tre böcker i litteraturkursen och jag vill bara lägga skrivbajset på hyllan. Men, men, till på tisdag måste jag ha lagt fram ett förslag på ändringar. Bara att bita ihop.

Beach '09

Utan att skämmas kan jag säga att jag har börjat jobba på beach 09. Finns det nåt jobbigare än att behöva åka och bada när man inte känner sig helt bekväm med sig själv? Jag vill i alla fall inte vara den som gömmer sig under en tunika. Har dessutom kommit på att jag gillar Friskis skarpt. Var annars kan man jogga med pensionärer? Lite dåligt samvete fick jag dock igår när jag råkade hamna mellan två tjejer som uppenbarligen hade anorexia. De såg väldigt beniga ut, ansiktena var liksom lite håliga och det kändes bara så hemskt. Huh. Man ska vara tacksam över att man inte har fått den sjukdomen, för i dagens samhälle känns det nästan ovanligt att inte lida av ätstörningar.

Besatt av The Hills

Jag erkänner. Jag har varit besatt av programmet ända sen det började sändas på MTV...eller, jag var redan fast när Laguna Beach började. Framför allt är det Lauren (huvudperson) som jag gillar. Resten är ju ganska konstiga. Nu har i alla fall säsong 5 startat och jag känner mig som ett barn på julafton varje tisdag då de finns på hemsidan. Nu ska vi strax äta middag framför det senaste avsnittet. Lycka!

Tur med bussen

Det finns hopp om snälla busschaufförer. Igår när vi skulle åka till Ica Maxi och veckohandla (som fattig student gäller det att vara sparsam...mhm) stod vi lugnt och fint och väntade på vår buss när den bara körde förbi! Tydligen skulle man vinka till sig den vilket jag nog aldrig gjort...ska det vara så? Jag trodde att det räckte med att man väntade vid skylten. I alla fall stod vi där, jag arg som ett bi, Pierre mest bara förvånad, när Västeråsbussen kom. Då frågade Pierre om vi fick åka med bort till Stenhagen vilket tydligen gick alldeles utmärkt! Va? Jag trodde verkligen inte att han skulle gå med på det. Inte för att det var så himla långt att köra, men ändå. Det slutade i alla fall med att vi fick gå av precis vid Ica Maxi. Man tackar.

Gladiatiornojja

Sen förra sommaren har jag varit helt galen i gladiatorsandaler. Har nog spanat i minst 10 nätshoppar och trots att jag ändå har tre par så längtar jag mig inte riktigt mätt. Sist blev det i alla fall dessa svarta från Ellos, och med dem får jag nog sätta stopp på sandalshoppingen. Suck.


Gårdagens inköp

Allt från H&M
Topp, 98:- (vill nog ha den i brunt också)

Klänning, 298:-

Shorts, 98:-


Du är den finaste i världen

PIERRE ♥

Påskmys

Åkte hem till Stockholm igår och det var så himla mysigt, saknar pulsen ibland. Först blev det iaf lite shopping, allt på H&M faktiskt; svarta shorts, turkost mönstrad tunika och en ljuslila klänning. Kommer nog att sitta fint när det blir så varmt att jag vågar plocka fram sandalerna. Hittade tre par shorts till Pierre också, men det får nog bli ett senare köp när han har "funderat färdigt" som han så fint uttryckte det. Hm. Alla tre par satt som en smäck så jag hoppas att han tänker klart snart ;).

Därefter blev det en solig långpromenad på Strandvägen hela vägen bort till Djurgården där vi mötte upp päronen, syster och vänner över en picknick. Påskmiddag på kvällen och därmed var väl i princip påsken över.

Imorse blev det tidig uppstigning för att sticka till familjefrisören och klippa oss. Jag vågar inte göra några drastiska saker med mitt långa krulliga hår så det fick bli att toppa det och klippa lite i etapper bara. Nöjd som bara den som vanligt!

Nu är vi iaf tillbaka i kära Uppis och funderar på att laga middag. Jag har lyckats äta upp huvudet på min chokladhare som jag fick av mamma, men magen kurrar ändå. Off I go...toodles.

Australia

Såg precis "Australia" med Pierre. Bara ett halvår efter alla andra...men det gör inget....den var skitbra!! Innehåller ju allt; spänning, kärlek, aboriginer.... Vi älskade den. Ett måste om ni inte har sett den.


Tagning ett

Då var man igång med bloggandet igen! Känns bra. Har på senare tid blivit lite av en bloggoholic och börjat sakna bloggandet. Det var nog ca 2 år sen sen sist och då var det ju bara en stängd blogg för mina närmaste. Andra puckar blir det nu. Tjohej.


RSS 2.0