Adeu

Nu drar jag hit ett tag och då blir det bloggpaus. Semesteeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeer!


Bild: www.uah.edu

När ekonomin stramar åt...

blir man alltid extra sugen på att shoppa. Just nu suktar jag efter en ny hårserie. Mitt hår börjar tröttna på Gliss. Om jag hade större plånbok skulle jag köpa hem Loréal Absolute Repair på en gång.




Igår fick jag dessutom tid att bläddra igenom H&M:s höstkatalog och där hittade jag så mycket fint. Verkar som mina favoritfärger blir inne: svart, lila, grönblått. Hoppas bara att jag får lite pengar över efter sommaren (inte så troligt dock, hehe).

Nostalgi

Idag har det varit en dag full av nostalgi. Jag har fått tid att tänka en hel del på mitt första år i Uppsala. Medan jag vandrade ner från Engelska parken till Stora torget idag tänkte jag på hur dessa tre Uppsala-år verkligen har sett olika ut. Första året var utbytesåret, andra året språkvetaråret och tredje blev nyakärleksåret.

Det var otroligt kul att träffa Emelie idag. Hon var ju min allra första Uppsalavän och det är skönt att få träffa någon som varit med från början. Tänka sig att hon var min enda vän på ekonomprogrammet. Och vilken vän! Tiden går så fort när man har roligt. På tal om roligt ringde min kompis Aoife från Irland nyss. Träffade henne andra terminen i Uppsala och idag är hon en av mina allra bästa vänner. Spelar ingen roll att vi inte har setts på ett år för hon är samma underbara människa som alltid. Man kan säga vad man vill, men hon finns kvar.

Nostalgi var det ja. Vet inte riktigt om jag saknar dessa år, men jag känner ändå lite vemod när jag tänker på tiden som aldrig kommer tillbaka. Det är så intressant att man går igenom olika etapper. Har verkligen älskat Uppsalaåren (och fler blir det ju eftersom jag har tre år kvar till examen), men önskar ibland att man kunde vrida tillbaka och uppleva en viss fest, en viss fika, eller en viss resa.

Nostalgi kan dock vara lite farligt. Det är lätt att gräva ner sig i det och glömma bort var man befinner sig nu. I mitt fall är jag precis där jag vill vara. Här och nu.

Check check

Imorn drar jag förbi Uppsala som en virvelvind. Eller, jag ska dit och hämta mina räkningar är det tänkt. Ringde Emelie och fick till min överraskning veta att hon också är där. Ska bli kul att ses!! Hon har ju varit utomlands ett halvår. Bäst att gå och lägga sig snart så att jag kommer väg i skaplig tid imorn. Hej.

Segpropp

Idag är jag en riktig segpropp. Tänkte köra slappdag och så blev det. Har inte direkt uträttat några underverk, jag har inte ens diskat. Nu börjar det dock bli dags att ta tag i sig själv. Disken ska diskas, tvätten ska kastas i maskinen, middag ska lagas...och sen är det dags för ännu mer vila. Funderar på att se "Mamma mia". Den är ju uppiggamde!


Well, all I really want to do is to love you

A kind much closer than friends use. Lyssnar på Jason Mraz låt "If It Kills Me" och minns precis hur det kändes för ett år sen innan du kysste mig för första gången. Tack för att du inte har slutat kyssa mig sen dess. Ett år redan älskling, och många fler lär det bli. Du är det finaste jag vet.

Lugnet före stormen...typ...

skulle man kunna säga. Nej, det var väl att ta i. Idag är en alldeles underbar göra-ingenting-för-jag-har-semester-dag. Har hunnit med en sväng bort till Skärholmens shoppingcenter för att utnyttja presentkortet jag fick av mina svärisar. Blev en vit skjortklänning, precioso. Sen är jag ju emellanåt en snäll syster och åkte därför och hämtade lillan på jobbet. Hon är nu hos en kompis (som bor på Drottninggatan, coolt) vilket betyder att jag har hela hemmet för mig själv. Nice. Dock måste här dammsugas för från och med imorgon blir det busy busy. Älsklings tjocka släkt intar huvudstan vilket troligtvis blir turistande i Stockholm på hög nivå. No time for cleaning then. Hej så länge!

Material girl

Knappt har man köpt ett par skor förrän man längtar ihjäl sig efter nya. Om jag hade överflöd med pengar skulle jag klicka hem dessa sötnosar från Gucci.


Den här veckan...

lyssnar jag in mig på Melody Gardot. Otroligt skönt sound måste jag säga. Hennes röst liknar Norah Jones och Katie Melua, men musiken är en blandning mellan jazz och blues. Avslappnande, lättlyssnat och vackert.


Halvblodsprinsen

Idag har jag varit på bio och sett den nya Harry Potter-filmen. Riktigt bra tycker jag faktiskt. Mycket roligare än de första, alla karaktärer har blivit mer "witty". Visserligen är ju vissa delar riktigt hemska också (tycker att Harry Potter-filmerna blir läskigare och läskigare), men det ökar ju bara på spänningen. Humor och action i en bra kombination med andra ord. Kan tänka mig att se om den i helgen om vi lyckas klämma in det i planeringen med baby.


Nagellack som klistras på nageln?

Fick i födelsedagspresent av fina Suss jättecoola nagellacksklistermärken. De är köpta i min favoritaffär (när det gäller kosmetika) Sephora. Kan verkligen rekommendera dem! Känns och ser ut som att jag har varit och fått en riktig manikyr. Väldigt lätt att klistra på och har klarat diskning hittills. Lär väl inte hålla så himla länge i och för sig, men vilket nagellack gör det? Måste helt klart köpa på mig massor av sådana här i Barcelona nästa vecka.

Sephora.com

Nick Pitera igen

Blev så tagen av när han sjunger "A whole new world", för övrigt min favoritdisneyfilm, att jag lägger upp den också. Varsågoda.


Är inte det här hur häftigt som helst?

Killen sjunger en duett med sig själv! Vilken talang alltså. Tror att han heter Nick Pitera. Ni måste titta på alla hans klipp, underbart!


Semestern är här!

Det är så himla skönt att äntligen ha semester! Inga måsten fram till första september. Visserligen vet jag att jag säkerligen kommer att bli lite rastlös också, men det hör ju till. Idag blir det fika med Angie och sen kommer ett par av Carros kompisar på middag.

Längtar till på onsdag då vi ska på Harry Potter, samt till fredag då älskling + släkt intar Stockholm. Jag har världens bästa svärisar!

Måste också gratta Bärra och Robban som båda blivit antagna till sina utbildningar i  Uppsala. Fan vad kul vi kommer att ha!

Nej nu ska jag träna lite, hejsvejs.


22

Då har jag tagit ett steg närmare till att bli kärring! Känns riktigt bra faktiskt. Dagen har bestått av regnoväder, jättejobbigt att jobba dyngblöt (jösses vad vi tjurade tillsammas på jobbet) men desto roligare att komma hem och finna underbara presenter. Älskling skickade blommor och choklad med bud vilket nästan fick mig att gråta. Sedan kom värsta chocken när päronens present visade sig vara en tvättmaskin! Som jag har önskat mig en sådan, men såklart aldrig velat säga det eftersom det är så sjukt dyrt. Den står färdiginstallerad i Uppsala och väntar på att användas. UNDERBART! Känns fint att känna sig så uppskattad. Tack också alla vänner som hört av sig! På lördag kör vi hårt ;)

Snälla vädergudar

Åh...idag fick jag min molniga förmiddag! UNDERBART.Visserligen var det kvävande fuktig värme i luften, men solen brände inte ihjäl mig idag vilket var rent utav fantastiskt. Good times. Middag hos Stina gjorde också dagen bättre. Yes!

RSS 2.0